Barnkalas

När man är liten är julafton och den egna födelsedagen årets absoluta höjdpunkter. Tårta, presenter, kompisar och vetskapen om att man har en helt egen dag att fira sig själv på – är sådant som är viktigt att få vara med om på sin dag. Det är stärkande för självkänslan och självförtroendet att veta om att man är betydelsefull och värd att firas, oberoende av ålder men framförallt som barn.

När ett barnkalas ska ordnas behövs en hel del planering och strukturering för att allt ska klaffa. Vi på Invajt tycker att det ska vara roligt att arrangera kalas och vill därför göra era inbjudningskort till barnkalas till den smidigaste delen av förberedelserna.

Bjud in alla kompisarna snabbt och smidigt

De flesta kan känna stress över att hålla i ett barnkalas, men när man tänker på sitt barns glädje blir det genast viktigt och inspirerande att ordna ett. I appen följer du mallen för kalasinbjudan genom att fylla i information och gå vidare till nästa steg. Det är en smidig tjänst och du kan mycket enkelt skicka inbjudningskort för kalas till alla som har en mobiltelefon. Appen är helt gratis, enkel att ladda ner och använda, plus att dina gäster varken behöver ha appen själva eller en specifik inloggning via sociala medier för att få ta del av dina fina inbjudningskort till det kalas du håller i.

Inbjudan till kalaset skickas via sms, där den som får inbjudningskortet kan svara direkt via länk i smset, som har en tydlig beskrivning om vad ärendet gäller. I vår app kan du själv komponera din egen kalasinbjudan-text för att göra inbjudan mer personlig. Där finns även möjligheten att lägga till en personlig bild eller en av våra gratis kalasbilder. Sedan får alla dina förvalda gäster en kalasinbjudan via sms och kan OSA samt lämna viktig information. (En barnkalasinbjudan går självklart till barnets förälder eller till barnet ifall denne har ett nummer som inbjudan skickas till.) Behöver du uppdatera eller helt ändra informationen i dina inbjudningskort i efterhand går det utan problem!

Vårt mall för kalasinbjudan innehåller följande information:

Namn på kalaset

Har ni ett temakalas kanske ni vill döpa festen till något som speglar temat.

Dag och tid

Detta är mycket tydligt utmarkerat så att dina gäster inte missar kalaset.

Senast datum för osa

Automatiska påminnelser via sms skickas till de som ännu inte svarat om de kommer eller ej på kalaset.

Den som ska firas

Här kan det vara bra att skriva både för- och efternamn så att det inte blir några missförstånd om vems kalas det är.

Plats eller adress

Så att du kan vara säker på att alla blivit informerade om var kalaset kommer att hållas.

Plats för fritext

Förslagsvis använder du en av våra mallar som är gratis. Det kan till exempel gälla önskemål för presenter eller klädsel.

BRA ATT TÄNKA PÅ

Struktur är det som gör en större händelse smidig. I appen kan du samla all viktig information på ett ställe och på så sätt få kontroll. Du får exempelvis en tydlig översikt i realtid över vem som läst sin kalasinbjudan, vem som OSA:t och vem som inte ännu fått ett inbjudningskort till kalaset. Om du bjudit in många personer är det extra viktigt att se vem som faktiskt tagit emot din inbjudan. Det är varken ekonomiskt gångbart eller rimligt att planera ett stort kalas och sedan kanske enbart hälften dyker upp. Kan man då se vilka som inte ens läst inbjudan när datumet närmar sig, kan man lättare planera utifrån de som faktiskt tackat ja.

När gästerna svarar på dina kalaskort har de möjlighet att ange om de har något behov av specialkost på grund av till exempel allergier eller av religiösa skäl. Denna information får du sedan samlad på ett ställe och risken för att något eller någon glöms bort blir kraftigt begränsad. När man väljer andra sätt att skicka inbjudningskort till kalas online kan denna typ av information mycket snabbt bli svåröverskådlig. Kanske någon väljer att ringa, en annan smsar och en tredje mailar – för att du sedan ska försöka sammanställa både vilka som kommer och om behov av specialkost finns. En situation som kan få vem som helst att känna sig stressad.

När ditt OSA-datum börjar närma sig behöver du inte jaga svar från dina gäster. De inbjudningskort som skickas ut genom oss har en kostnadsfri automatisk påminnelsetjänst inbyggd. Det innebär att när ert datum börjar närma sig skickas sms ut till samtliga gäster som inte svarat på sina inbjudningskort till kalaset, där de får veta att de snarast behöver svara på hur de vill göra. Det kan vara lätt att glömma bort en inbjudan, även om det är något man sett fram emot. Den risken vill vi minimera genom att göra vår tjänst så funktionell och praktiskt som möjligt.

Även om dina gäster inte behöver appen för att kunna svara på sina inbjudningskort till ditt kalas så ger appen bättre koll även för dem. Appen är gratis att hämta hem från App Store eller Google Play och i den kan gästerna se sådant som önskelistan, vilka övriga gäster som kommer samt chatta med både gäster och värden/värdinnan. I önskelistan kan gästerna kryssa av vad de köpt så att samma present inte inhandlas flera gånger. Men för förtydligandets skull: gäster behöver ingen app för att kunna svara på inbjudningskort till kalas eller andra fester.

Både för dig som skickar ut inbjudningskort för kalas och för den som är mottagare är rutan för fritext ytterst hjälpsam. Det är i den som gästen kan uttrycka kostval, allergier eller andra behov och önskemål för att kunna närvara på ett bra sätt. Rutan för fritext är där så att du som värd eller värdinna kan berätta om ert kalas. Är det ett speciellt tema? Är det önskemål om klädsel? Kanske en mycket speciell önskelista? Där kan också skrivas viktig information om ert hem, festlokalen eller den plats där ert kalas ska hållas som inte får plats i övriga rutor.

Planera ett barnkalas - tips!

Barn skiljer sig åt i intressen och personlighet. Men något de alla har gemensamt är glädjen de känner för att fira sin födelsedag! Som tidigare nämnts är det viktigt för barn att få känna sig sedda och firade. Känns det svårt att veta vad ni ska hitta på? Vi har lite förslag på möjliga lekar och teman. Dessa kan du sedan presentera genom inbjudningskort till ert kalas så att alla kommer utklädda, tar med sig eventuella tillbehör som behövs eller kan anpassa klädseln efter aktiviteterna.

Förslag på lekar på barnkalaset:

Fiskdamm

Invajt barnkalas fiskdamm

Den klassiska leken där barnen får “fiska” över ett uppspänt lakan och få en egen godispåse.

Sätta knorren på grisen

Invajt barnkalas sätt knorren på grisen

Med förbundna ögon ska barnen lyckas rita knorren på rätt ställe. Ger många skratt!

Skattjakt

Invajt barnkalas skattjakt

Låt barnen leta efter skatter med hjälp av ledtrådar. Inne eller ute, allt efter väder.

Gå ut och leka kull/tafatt

Barnkalas lek

Om vädret tillåter passa på att gå ut och låta alla ben med spring i bli riktigt trötta.

Inte nudda golv/hela havet stormar

Invajt barnkalas inte nudda golv

Bygg en hinderbana inne eller ute som barnen måste ta sig igenom utan att nudda golv/mark.

Förslag på teman till barnkalaset:

Discokalas

Discokalas

För de lite äldre barnen kan temat disco vara spännande. Blanda in lekar med musik och ha färgglada lampor.

Filmtema

Filmtema frozen

De allra flesta barn har en favoritfilm eller TV-karaktär de älskar. Sätt temat kring detta och du gör dagens stjärna superglad!

Djurtema

Djurtema

Är det hellre djur och natur som passar hos er? Eller sport och äventyr? Du vet säkert vad som är just ditt barns största intresse.

Använd fantasin och ta hjälp av vår gratis app och dina vänner, så lovar vi att ni får ett fantastiskt upplägg för ert kalas. Tänk vad glada barnen blir när de får en kalasinbjudan på Frozen tema eller varför inte djungeltema? Börja med att fila på alla inbjudningskort för ert kalas så kommer inspirationen garanterat längs vägen, och behöver ni hjälp så finns vi här!